Književni susreti “Šušnjar”, obilježavanje dana i slave opštine Oštra Luka Svetog proroka Ilije i 248. Grmečka korida ove godine će proći bez javnih okupljanja radi sprečavanja pojave i širenja virusa korona, zaključio je Štab za vanredne situacije opštine Oštra Luka.

U subotu, 1. avgusta, u 12.00 časova biće dodijeljene književne nagrade “Šušnjar” Stevi Grabovcu za roman “Mulat albino komarac” i “Slovo Podgrmeča” Šćepanu Aleksiću za roman “Čekajući žutu vojsku”.

Svečanosti će prisustvovati načelnik opštine Oštra Luka Dragan Stanar, predsjednik organizacionog odbora ovogodišnjih književnih susreta Dalibor LJuboja, tri člana žirija, dobitnici nagrada i predstavnici medija.

U nedjelju, 2. avgusta, u 9.00 časova biće služena liturgija u Hramu Svetih Petra i Pavla u Sanskom Mostu, a u 10.30 časova na spomen-kompleksu Šušnjar parastos ubijenim Srbima, Jevrejima i Romima 1941. godine u Sanskom Mostu.

Za 12.00 časova najavljeno je polaganje vijenaca žrtvama ustaškog terora na lokalitetima Milin birt i Klaonica, a za 13.30 polaganje cvijeća u spomen-sobi u Oštroj Luci.

U 14.00 časova predviđeno osveštanje slavskog kolača i koljiva u Hramu Hrista Spasitelja u Oštroj Luci.

Grmečka korida, 248. izdanje, biće održana samo simbolično, bez javnog okupljanja i objave datuma, te ostalih pojedinosti o ovom događaju kako bi bilo spriječeno okupljanje ljudi.

SRNA
Foto – EuroBlic