Fudbaleri Borca su u prijateljskoj utakmici savladali Rudar-Prijedor 4:3, a trener Vlado Jagodić je prema najavama napravio dva tima koji su igrali po poluvrijeme.

Borac je prvi zaprijetio na startu. Ivetić je izgubio loptu, a Crnov je pokušao. Lopta je zakačila Pekiju i otišla u korner. Brazilac Kruz je u petoj minuti napravio prodor i uposlio Markovića, a ovaj je loše šutirao.

Golman Topolović je pogriješio u 11.minutu. Pokušao je da dribla Markovića, izgubio loptu i napadač Borca je poslao u mrežu. Zatim je pokušao Žalo, a Topolović se iskupio za grešku.

Kako je utakmica odmicala Rudar se sve više oslobađao pritiska. Tako je u 20. minutu Burazor pokušao sa 25 metara, a Kukrika je bio oprezan. Gosti dolaze do izjednačenja u 33. minutu. Jakupović je sjajno šutirao iskosa sa desne strane i pogodio za 1:1.

Bojan Marković je postigao i drugi gol u 41. minutu. Nakon šuta Ivana Crnova, lopta se odbila do napadača Borca koji je zatresao mrežu.

Ipak, do odlaska na odmor Rudar je izjednačio. Kruz je bio neoprezan, Burazor je odlično uposlio Kulenovića koji daje gol za 2:2.

U nastavku trener Vlado Jagodić je uveo prvi tim i on je u kratkom periodu opet stvorio prednost. U 50. minutu Brtan je oduzeo loptu, a Ziljkić i Danilović su sjajno izigrali odbranu i uposlili Vranješa koji je pogodio. Četiri minuta kasnije Topolović je oborio Kajkuta i napravio penal, koji je realizovao Goran Zakarić.

Jaćimović je u 67. minutu iskoristio smušenost odbrane i smanjio rezultat na 3:4.

Za crveno-plave danas je zaigrao Aleksandar Vojinović, fudbaler koji je stigao iz Zvijezde 09, a on može da igra na pozicijama stopera i zadnjeg veznog igrača.

Borac je počeo u sastavu: Kukrika, Radulović, Milojević, Kruz, Subić, Čavić, Vojinović, Kalesić, Crnov, Žalo, Marković. U nastavku su zaigrali: Pavlović, Dujaković, Ćosić (Kujundžić), Jovanović, Janičić, Danilović, Brtan, Vranješ, Ziljkić, Kajkut, Zakarić.

Rudar-Prijedor je počeo: Topolović, Pekija, Jakupović, Zekanović, Ivetić, Miličević, Gavranović, Burazor, Kulenović, Stjepanović, Rastoka.

Borac je otputovao u Staru Pazovu, dok će generalnu uvertiru za ligu BiH imati protiv Crvene zvezde u utorak u 19 časova.

EuroBlic-srpskainfo.com
Foto – borac-sport.com