Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, tokom jula mjeseca ove godine, preduzimajući niz operativnih aktivnosti usmjerenih na uličnu redukciju prodaje narkotičkih sredstava, kontrolom lica i pretresima stambenih objekata, pronašli su i oduzeli određenu količinu narkotičkih sredstava, oružje i municiju.

U odvojenim aktivnostima, od devet lica oduzeta je zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, dvije mrvilice za opojnu drogu i pribor za konzumiranje kokaina, a izvršenim pretresom stambenog objekata u Prijedoru, pronađene su i oduzete dvije puške, pištolj, ručna bomba, 290 komada municije različitog kalibra, te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Svi privremeno oduzeti predmeti su deponovani u depozit Osnovnog suda u Prijedoru.

Protiv jednog lica slijedi podnošenje izvještaja za počinjeno krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili ekplozivnih materija“.

Protiv lica kod kojih su pronađeni opojna droga i pribor za konzumiranje opojne droge, slijedi podnošenje izvještaja za počinjeno krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“, odnosno podnošenje zahtjeva nadležnom sudu za pokretanje prekršajnog postupka.

PU Prijedor
Foto – ilustracija