Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor M.D. (22) osumnjičenom da je hicima iz automatske puške pokušao ubiti navijača FK Crvena zvezda.

– Jednomjesečni pritvor M.D, koji se sumnjiči i za krivično djelo nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari, određen je zbog opasnosti da će pobjeći i uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak – saopšteno je danas iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Pucnjava u Brčkom-jedna osoba teže ranjena: U vozilu na koje je pucano bili navijači Crvene Zvezde iz Prijedora

Istraga se inače vodi protiv M.D. (22) iz Brčkog i još jedne osobe zbog sumnje da su 20. juna oko 14.05 časova, na magistralnom putu Brčko – Bijeljina, zajedno i po prethodnom dogovoru pucnjevima iz automatskog oružja na vozila u pokretu drugog pokušali ubiti.

Sumnja se da su se njih dvojica u mjestu Trnjaci, automobilom kojim je upravljao M.D., približili koloni vozila s navijačima FK Crvena zvezda koja se kretala za Beograd, nakon čega je drugi osumnjičeni iz automatskog oružja nepoznate marke ispalio više metaka u pravcu kolone.

– Usljed pucnjave došlo je do oštećenja na oba vozila u koloni, među kojima i do proboja puščanog zrna kroz vjetrobransko staklo zadnjeg vozila, te nanošenja tjelesnih povreda dvojici maloljetnih navijača Crvene zvezde iz Prijedora, pri čemu je R.D. probojem metka u predjelu vratne kičme teško tjelesno povrijeđen – navode iz Tužilaštva.

Pošto je otkriven, uhapšen i juče doveden u prostorije Tužilaštva Distrikta, tužilac je ispitao M.D. i bez odlaganja predložio Osnovnom sudu Distrikta da mu odredi pritvor usljed opasnosti da će pobjeći i da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak.

EuroBlic-srpskainfo.com