Bolnica “Doktor Mladen Stojanović” Prijedor preuzela je danas dva respiratora donirana sredstvima Evropske unije koja je prošle sedmice najavio šef Delegacije EU u BiH Johan Satler.

Vršilac dužnosti direktora bolnice Mirko Sovilj rekao je da je ovo realizacija donacije koju je ambasador Satler najavio 9. juna prilikom posjete ovoj zdravstvenoj ustanovi, ističući da je ovo prilika da se još jednom zahvali EU za vrijednu donaciju i podršku zdravstvenim ustanovama.

“Danas su stigla dva respiratora koja će u službi anestezije već danas biti stavljena u funkciju nakon sprovedene edukacije. To znači dodatno jačanje našeg kapaciteta i jačanje bezbjednosti za sve naše pacijente. EU je razumjela da je virus korona problem koji možemo i treba jedino zajedno da rješavamo”, rekao je Sovilj novinarima u Prijedoru.

Sa Satlerom je prijedorsku bolnicu prošle sedmice posjetio i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, koji je tada naveo da iz donacije EU po jedan anesteziološki aparat dolazi u Prijedor, Trebinje i Zvornik, po dva respiratora u svaku bolnicu u Srpskoj i pet respiratora u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci.

SRNA