Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković dematovao je tvrdnje predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Prijedor Saše Bursaća u medijima o funkcionisanju gradskog Štaba za vanredne situacije.

“Demantujem navode koji su se tamo pojavili, pogotovo pominjanje nekih skrivanih podataka. Štab se trudio da i više podataka sredstvima informisanja da nego što bi bilo profesionalno kako se radi na republičkom nivou”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru.

On je naglasio da je zakonom zabranjeno koristiti imena oboljelih lica.

“Posebno demantujem sve što je rečeno za doktore i medicinsko osoblje iz bolnice. Mi smo sve podatke dali, osim ličnih podataka koji se ne smiju pominjati, i vrlo uspješno, nadam se, savladana je epidemija koja se pojavila na četvrtom spratu i uskoro se svo medicinsko osoblje vraća na posao”, istakao je Đaković.

Đaković tvrdi da u gradskom štabu nije bilo politike i da se sve radilo izuzetno profesionalno.

Prema njegovim riječima, sporadični slučajevi koji se sada dešavaju ne spadaja u priču velikih brojeva.

“Demantujem većinu izjava Brusaća za koje sam uspio saznati, a posebno branim dignitet Štaba ispred kojeg jasno i ponosno stojim. Svi smo profesionalno i sistemski obavili posao”, rekao je Đaković, komentarišući tvrdnje koje je Bursać iznio juče za ATV.

SRNA