Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je da turbulencije koje postoje u Gradskom odboru ove stranke u Prijedoru ne treba da budu predmet razmatranja u izbornoj godini, te da ta pitanja ili unutarstranačke izbore ne treba otvarati sada, već nakon izbora.

Komentarišući urgenciju odbornika SDS-a iz Skupštine grada Prijedora koji ga pozivaju da stranku vrati Statutu, Šarović je rekao da je Predsjedništvo SDS-a na današnjoj sjednici razgovaralo o problemima u stranci u tom gradu, te da oni postoje nekoliko mjeseci, a možda i godinu, dvije.

Klub odbornika SDS-a u Skupštini grada Prijedora: Poziv Šaroviću da vrati stranku Statutu

“Zaključili smo da unutrašnje turbulencije koje postoje, s obzirom da smo u izbornoj godini, ne treba da budu predmet rasprave i da trošimo energiju na ta pitanja, već sve to treba da ostavimo za 2021. godinu, jer smatramo da je to logično i pametno da se ne bavimo sobom”, rekao je Šarović.

Nakon sjednice Predsjedništva SDS-a, Šarović je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu izjavio da je to jasan stav Predsjedništva i poruka odbornicima.

“Poruka je jasna. Radite svoj posao a pitanje izbora unutar stranke, ko je jači i ko treba da bude na čelu Gradskog odbora rješavaćemo nakon izbora. Ovo nije trenutak za tako nešto”, poručio je Šarović odbornicima SDS-a u Skupštini grada Prijedora.

SRNA