Štab za vanredne situacije grada Prijedora obavezao je danas sva pravna lica, preduzetnike i fizička lica da se u potpunosti pridržavaju obaveza utvrđenih zaključkom Republičkog štaba o sprovođenju mjera zaštite u zajednici protiv virusa korona od 14. maja.

“Obavezuju se nadzorni i kontrolni organi da preduzimaju zakonom predviđenje kaznene mjere u slučaju nepoštivanja mjera utvrđenih tim zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije”, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije grada Prijedora.

Štab je naložio Timu za dezinfekciju da u toku dana izvrši sedmičnu dezinfekciju objekata javnih ustanova.

Republički štab obavezao je pravna lica, preduzetnike i fizička lica koji u direktnom kontaktu pružaju usluge građanima da usluge pružaju zaštićeni maskom, obavezno sprovode mjere dezinfekcije, obezbijede masku građanima koji koriste njihove usluge, a nemaju ih, pridržavaju se mjere fizičkog rastojanja od dva metra na otvorenom prostoru i pridržavaju se Uputstva Instituta za javno zdravstvo za uslove rada propisane za djelatnost koju obavljaju.

Na upit gradskog Štaba za vanredne situacije u vezi sa dezinfekcijom objekata osnovnih i srednjih škola na području Prijedora, Republička uprava za inspekcijske poslove je odgovorila da dezinfekciju objekata osnovnih i srednjih škola može da vrši Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja.

SRNA