U naselju Janjića pumpa kod Prijedora danas je završeno asfaltiranje 950 metara makadamskog puta širine četiri metra, a u koje je iz gradskog budžeta uloženo oko 66.500 KM.

Predsjednica Savjeta mjesne zajednice Donji Orlovci i Garevci Milica Grabež izjavila je da je ovaj dan veoma bitan za mještane jer su asfalt dugo očekivali.

“Ovo je jedna od većih mjesnih zajednica koja ima 500 domaćinstava, a u svakoj kući žive barem dvije porodice. Zahvaljujemo se Gradskoj upravi i gradonačelniku što smo krenuli u ovaj projekat i nadamo se da će ih biti još”, poručila je Grabež.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je rekao da je asfaltiranje puta u mjestu Janjića pumpa u sastavu hitnih projekata sanacije puteva u gradu Prijedoru.

On je objasnio da se putevi asfaltiraju u jednom dijelu ovog naselja.

“Mi smo imali želju da i u drugom dijelu ovog naselja asfaltiramo puteve, ali nažalost tu nije završena kanalizacija, koja velikim dijelom ide ispod puta. Nastojaćemo u ime grada da završimo i taj dio kanalizacije pa nakon toga asfaltiramo i taj dio puteva, a imamo namjeru ako uspjemo ove godine da završimo i kanalizaciju koja nije završena”, izjavio je Đaković.

On je podsjetio da su mještani kanalizaciju radili davno ličnom inicijativom te da ona nije završena zbog problema sa projektom.

“Mene izuzetno raduje da se asfaltira u ovom naselju koje je inače na prostoru koje ima mnogo vode u zemljištu, i jako je bilo teško održavati makadamske puteve jer su brzo propadali nakon kiša i uvijek je bio problem u ovom naselju, evo poslije asfalta mislimo da će biti zadovoljni svi, a posebno kada završimo i kanalizaciju i asfaltiramo i drugi dio naselja onda će zadovoljstvo biti kompletno”, tvrdi gradonačelnik Đaković.

Direktor “Prijedorputeva” Radenko Crnogorac kaže da asfaltiranjem u naselju Janjića pumpa ovo preduzeće završava prvu tendersku grupu radova.

“Ugovor smo potpisali 9. aprila od tri lota, to su put u Kozarcu, put u Kerića brdu i Janjića naselju. Dogovoreni rok je bio 30 dana pojedinačno za svaki od njih, ali evo za manje od 30 dana uz sve mjere i poteškoće koje prate privredu mi smo uspjeli da danas i ovaj putni pravac završimo i ostaje da završimo još četiri lota sanacije lokalnih puteva, propusta, mostića i ostalih ugovorenih stvari”, izjavio je Crnogorac.

www.prijedorgrad.org