SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Ovim putem želim da saopštim da među radnicima bolnice „Doktor Mladen Stojanović“ nema lica zaraženih virusom korona, da među njima nema lica koji imaju simptome zaraze i da nijedan radnik ove zdravstvene ustanove nije hospitalizovan.

Nakon današnje sjednice Štaba za vanredne situacije grada Prijedora, medijima sam rekao da su u izolatoriju prijedorske bolnice hospitalizovana dva pacijenta, od kojih je jedan pozitivan, a da je drugi pacijent pod sumnjom, da se za njega čekaju rezultati testa i da je u pitanju zdravstveni radnik prijedorske bolnice.

Nije u pitanju zdravstveni radnik prijedorske bolnice nego je u pitanju pacijent kojeg je zdravstveni radnik prijedorske bolnice uputio u izolaciju sumnjajući na moguću zarazu.

Ovim putem upućujem izvinjenje javnosti zbog pogrešno primljene i prenesene informacije što mi ni u jednom trenutku nije bila namjera.

Posebno se izvinjavam svim zdravstvenim radnicima u Prijedoru, svim zaposlenima u bolnici i njihovim porodicama za neugodnosti, strah i uznemirenost koji su izazvani ovom nepreciznom objavom.

Gradonačelnik Prijedora
Komandant Štaba za vanredne sitaucije
Milenko Đaković