Rudnik “Arselor Mital Prijedor” obezbijedio je donacije za prijedorski Centar za socijalni rad i javnu kuhinju koju vodi Udruženje građana “Optimisti”, saopšteno je danas iz ove kompanije.

“Pomogli smo nedavno opremanje javne kuhinje kroz nabavku namještaja u vrijednosti od oko 2.500 KM, a sada smo im obezbijedili namirnice u vrijednosti od oko 1.000 KM za pripremu obroka korisnicima ove kuhinje. Sa Centrom za socijalni rad Prijedor usaglasili smo donaciju u iznosu od 5.000 KM za nabavku lijekova i pelena za korisnike ove ustanove”, navedeno je u saopštenju.

Iz “Arselor Mitala” podsjećaju da kroz Program ulaganja u lokalnu zajednicu kompanija prati potrebe lokalne zajednice u kojoj radi i shodno tome pruža pomoć određenim projektima.

Direktor ove kompanije Mladen Jelača rekao je da im je cilj da pruže podršku onima koji su na neki način najugroženiji i kojima je pomoć zaista potrebna.

“Trudimo se da u ovim teškim vremenima olakšamo život ne samo našim sugrađanima, već i ljudima koji vode računa o njima. Nadam se da će i ostali spoznati potrebe naših sugrađana i dati svoj doprinos, kako bismo svi zajedno prevazišli ovaj krizni period na što bezbjedniji i bezbolniji način”, rekao je Jelača.

Kroz komponentu društvene odgovornosti za prvih 15 godina poslovanja “Arselor Mital Prijedor” investirao je više od četiri miliona KM kroz više od 420 projekata u lokalnoj zajednici u raznim oblastima.

SRNA