U Prijedoru je još jedna osoba zaražena korona virusom i radi se o radniku Hitne pomoći Doma zdravlja Prijedor.

Ovo je potvrdio gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković nakon jučerašnje sjednice Štaba za vanredne situacije grada Prijedora.

-Osoba nema spoznaju o kontaktu iz kojega je došlo do zaraze. Čini nam se da se ovdje radi o klasičnom kontaktu sa asimptomatičnom osobom, koja nema sipmptome i ne zna ni ona da je oboljela, tako da i on nema spoznaju, ali se vrši provjera svih kontakata koje je on u posljednje vrijeme imao – istakao je Đakovi i dodao da je zaustavljen rad Hitne pomoći čiji prostor će biti dezinfikovan.

-Naglašavam, radi se samo o području Hitne pomoći, ne i Doma zdravlja. Dvije grupe ljudi koji su radili u dva tima u Hitnoj pomoći su na kontrolama da se utvrdi da nije neko od njih obolio – izjavio je on.

Đaković je naveo da je tim za dezinfekciju sa epidemiolozima dogovorio da se dezinfikuje prostor u kojem živi zaraženi Prijedorčanin.

-Trenutno imamo dvije osobe zaražene korona virusom u Prijedoru. Jedna je na liječenju u Banjaluci, a druga osoba je u izolaciji u gradskoj bolnici- rekao je Đaković.

Inače, i druga zaražena osoba iz Prijedora je medicinski radnik, odnosno medicinska sestra koja je zaposlena u Banjaluci.

EuroBlic-srpskainfo.com