Gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković, obišao je prostorije u Mašinskoj i Elektrotehničkoj školi, namijenjene za karantinski smještaj građana.

“U skladu sa odredbama Republičkog štaba i Štab za vanredne situacije u Prijedoru je utvrdio radnu grupu koja će se starati o karantinima. Znači, mi smo po propisima koje je Republički štab za vanredne situacije kao zadatak zadao lokalnim štabovima ovdje u Sportskoj dvorani “Mladost” u gradu Prijedoru i u prostorima Mašinske i Elektro škole formirali karantine koji još uvijek nemaju korisnike i iskreno se nadamo da neće ni imati korisnike”, istakao je Đaković.

On je dodao da su formirani karantini koji će dati odgovor za povratak naših ljudi koji dolaze iz inostranstva i koji budu upućeni u karantin u gradu Prijedoru.

“Zatim tu su i oni koji će doći u naš grad, a nisu testirani na graničnim prelazima, zatim formiran je i karantin koji će u budućnosti obuhvatiti ljude starije od 65 godina .Ugovaramo Hotel “Prijedor” za prihvat žena i djece, koji budu moralo u karantin. Pripremamo i uslove u bolnici, ukoliko bi došlo do povećanja broja oboljelih”, istakao je gradonačelnik.

On je još jednom naglasio da je formirana radna grupa koja se o ovome stara.

“Idemo korakom dalje jer želimo biti spremni da nas ništa ne iznenadi. Ovdje su uslovi u srednjoj školi takvi da pružaju mogućnost boravka, normalno ovo nije hotelski smještaj, ali sam naglasio da će žene i djeca ići u hotelski smještaj gdje će biti kvalitetniji uslovi”, rekao je Đaković.

U Sportskoj dvorani “Mladost” trenutno je smješteno pet Prijedorčana.

www.prijedorgrad.org