Zbog nepoštovanja zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske u protekla 24 časa sankcionisano je 63 građana, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Istovremeno, u protekla 24 časa izdato je i pet prekršajnih naloga licima zbog nepoštovanja mjera izolacije, od čega je jedna osoba prekršila i policijski čas, a evidentirana je i jedno krivično djelo protiv zdravlja ljudi.

– M.K. sa Pala samovoljno je napustio karantin u Brodu, prije uzimanja brisa zbog testiranja na virus korona i uručivanja riješenja o izolaciji, čime je počinio krivično djelo „nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemijeˮ – pojasnila je portparol MUP RS Mirna Miljanović.
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona bolesti na teritoriji Republike Srpske.

EuroBlic-srpskainfo.com