Korona virus zastupljen je posljednjih dana u gotovo svim domaćim i svjetskim medijima, a mladi Prijedorčani Milan i Dejan, u želji da ohrabre zabrinute, kroz pjesmu rekli su da pomenuti virus jeste bezazlen ali nije toliko opasan koliko se to predstavlja.

Fantom bend, lokalni dvojac iz Prijedora publici je dobro poznat po krajiškim pjesmama ali i onim šaljivim i neozbiljnim uprkos teškim vremenima.

Milan Popović, pjevač Fantom benda, ističe da su takva vremena gdje je manje zastupljena ozbiljna tematika pjevanja pa su odlučili da snimaju šaljive numere poput Fejsbuka ali i Korona virusa.

-Obrađujemo sve to onako da bude dopadljivo našoj publici, da bude smiješno ali i da ima smisao jer, ko god je preslušao naše pjesme shvata da to baš i nije toliki šund – kaže Popović.

Poslednjih dana na društvenim mrežama ali i na youtube-u aktuelna je pjesma pod nazivom “Korona virus”, a jedan sasvim običan radni dan u zdravstvenoj ustanovi našem sagovorniku dao je inspiraciju da čitavu priču o virusu parodira kroz pjesmu.

Prijedorčani snimili urnebesnu pjesmu o korona virusu: “Svi se plaše virusa što ide, na ulici ne smiju Kineza da vide” – VIDEO

-Kod nas su došli neki Kinezi na pregled i naravno naš narod kako ima predrasude prema svemu i ja onako gledam jedna starija gospođa zaklanja se da ne bi šta prešlo – priča Popović.

Dok se kupuju posljednje zalihe maski, prazne prodavnice i strahuje od onoga što će biti, Fantom bend kroz pjesmu nasmijava svoje sugrađane ali i poručuje da se treba paziti svakog virusa osim onog ljubavnog.

-Na konto ove priče koju smo rekli prije toga, ja bih poručio našem narodu da se mi šalimo na konto tog korona virusa. Nismo htjeli nikoga ni da vrijeđamo ni bilo šta drugo, nego samo malo da parodiramo i da nasmijemo naš narod – dodaje pjevač Fantom benda.

Jedno je sigurno, akteri naše priče ili kako sami se nazvaše Krajiški prijedorski Rokeri s Moravu, kroz stihove šalju poruku da nema mjesta panici i da sve ono od čega strahujemo samo treba začiniti pjesmom ma koliko bila teška i surova vremena.

BN TV