Prijedorčanin Ljubiša Kobas pobjednik je 29. Lažijade koja je sinoć održana u Omarskoj.

-Nikad ništa ne lažem, sve što pričam je istina – tako je Kobas završio svoju priču kojom je osvojio simpatije tročlanog žirija.

Ovu tradicionalnu manifestaciju organizuje Lovačko udruženje “Srndać” iz Omarske a održana je u motelu “Peti Neplan”.

-Drago mi je zbog pobjede, ovo je moje mjesto, moj rodni kraj i uvijek pobjeda treba da ostane kod onog ko je domaćin nekog događaja- rekao je Kobas koji je više stotina prisutnih pošteno nasmijao.

On je, između ostalog, pričao o svom Mongolskom pijetlu od 104 kilograma, pčelama iz Nju Delhija koje su podigle kravu od 950 kilograma i odnijele je na pružni prelaz u susjedno selo, te o psu Bobija koji jede hrastove ogranke i koji je, nakon što ga je ostavio u drvenoj bačvi, poslije sedam dana od bačve zatekao samo obruče.

Njegov Bobi može da stigne sačmu u letu i zgrabi je ustima te brzinom munje vrati u pušku.

Svoje lovačke priče ispričalo je i ostalih pet takmičara među kojima je po prvi put vila i jedna dama.

Tako su zečevi, patke, guske, vukovi, lisice, medvjedi, u kokošinjcu i šumi bili u najnevjerovatnijim situacijama čak praveći i selfije, ali su na kraju svi ostali živi ostavljajući svoje vlasnike nimalo iznenađene.

Sinoćnjoj manifestaciji prisustvovali su i predsstavnici Lovačkog saveza Republike Srpske, članovi brojnih lovačkih udruženja iz RS te predstavnici Lovačkog udruženja “Trest” iz Petrovca na Mlavi koje je pobratimljeno sa udruženjem “Srndać” iz Omarske.

Tekst i foto- Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com