Dvadesetdevetogodišnji Prijedorčanin Mladen Pauković Pauk izgubio je nažalost najvažniju bitku.

Kako saznajemo, naš sugrađanin koji je bolovao od bulozne epidermolize, rijetkog kožnog oboljenja, posljednjih mjesec dana nalazio se u prijedorskoj bolnici “Dr Mladen Stojanović” gdje je preminuo u četvrtak uveče.

Bolest kože sa kojom se Pauk hrabro borio od rođenja, i zbog koje nije mogao da priušti čak ni obični stisak ruke, niti zagrljaj, proširila se ove godine na grlo.

Uz pomoć brojnih Prijedorčana koji su prikupljali sredstva za njegovo liječenje, Mladen je pokušavao da dođe do podnošljivijih uslova za život pa je u toj potrazi odlazio u Istanbul i Rim, ali nažalost, bezuspješno.

Iako ga je zdravstveno stanje sputavalo u skoro svemu, Mladen se nije predavao.

Završio je Visoku školu za ekonomiju i informatiku u Prijedoru, smjer poslovna informatika, a uz pomoć Fonda za rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom prije tri godine se zaposlio u jednoj igraonici u našem gradu.

Nedavno je hospitalizovan jer mu je suženje grla došlo do tačke da nije mogao da guta.

Uprkos borbi i želji za oporavkom, Mladenovo krhko tijelo nije izdržalo u najvažnijoj borbi, onoj za vlastiti život.

-Dragi prijatelji, tužnim srcem javljamo da je naš Mlađo izgubio najveću životnu bitku. Do samog kraja je bio pravi borac. Roditelji se zahvaljuju na pomoći i podršci i mole da se sve humanitarne akcije zaustave navedeno je večeras na Mladenovom Facebook profilu.

Kako saznajemo, sahrana Mladena Paukovića Pauka obaviće se u subotu.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com