Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je da Gradska uprava ima izuzetno dobru saradnju sa SUBNOR-om i sa Udruženjem penzionera grada Prijedora.

“Imamo organizovani, sistemski pristup gdje opredjeljujemo svake godine sredstva iz budžeta za potrebe ove dvije organizacije, a one na najbolji način to usmjeravaju tamo gdje su najveće potrebe njihovim članovima”, rekao je Đaković nakon prijema za predstavnike ovih organizacija.

Predsjednik prijedorskog SUBNOR-a Veljko Rodić rekao je da članstvo ove organizacije čini oko 40 učesnika rata i nešto manje supruga učesnika rata koji više nisu među živima, a da većinu čine potomci i poštovaoci NOR-a.

“Uz materijalnu i moralnu podršku Gradske uprave ostvarili smo sve svoje planove i nadam se da ćemo tako i ubuduće”, rekao je Rodić.

On je dodao da u Prijedoru živi samo još jedan nosilac partizanske spomenice, a to je Dragutin Čelica, a da se drugi, Dušan Kajtez, zbog bolesti preselio kod kćerke u Crnu Goru.

Predsjednik Udruženja penzionera grada Prijedora Slobodan Brdar rekao je da u Srpskoj više od 70 odsto penzionera živi ispod granice siromaštva, da je to surova stvarnost i da upravo zbog toga grada Prijedor pomaže ovu populaciju.

“Mi možemo danas slobodno reći da smo jedno od udruženja u Republici Srpskoj na koje se druga udruženja ugledaju kada je u pitanju saradnja sa Gradskom upravom”, naveo je Brdar.

On je naglasio da je u ovoj godini posredstvom Udruženja 357 penzionera bilo na banjskom liječenju, a pomoć dobilo više od 1.500 penzionera u stanju socijalne potrebe i oko 100 porodica penzionera koji su preminuli.

“Sredstva iz budžeta grada nam pomažu nemjerljivo. U ovoj godini imamo oko 700 umrlih penzionera gdje po 500 KM isplaćujemo porodicama za troškove sahrane. To je 350.000 KM i to je suma koju ne bismo mogli isplatiti samo iz sredstava članarine od tri marke mjesečno”, dodao je Brdar.

www.prijedorgrad.org