Nakon cjelodnevne rasprave o prijedlogu budžeta grada Prijedora za 2020. godinu u iznosu od 44.612.113 KM, večeras je počelo izjašnjavanje o više od 70 amandmana koji su uloženi na predloženi budžet.

Nakon izjašnjavanja predlagača o uloženim amandmanima uslijediće izjašnjavanje odbornika o amandmanima koje predlagač ne prihvati i koje djelimično prihvati.

Predsjednik Kluba odbornika SNSD-a Dalibor Pavlović tražio je da se skupštinska većina izjasni i o amandmanima koje predlagač prihvati, što je podržao i sekretar Skupštine grada Prijedora Željko Škondrić, ali je predsjednik Skupštine Ajdin Mešić pojasnio da poslovnik predviđa da amandman koji predlagač prihvati postaje sastavni dio akta.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da nijedan od amandmana koji su danas uloženi nije takav da ne zaslužuje mjesto u budžetu, ali da problem nastaje kada se vidi na uštrb čega su predloženi.

Prijedlog budžeta za 2020. godinu druga je od ukupno 15 tačaka dnevnog reda sjednice koja je počela jutros i koja bi trebalo da bude nastavljena sutra.

Prilikom usvajanja dnevnog reda usaglašeno je da će se raditi do 19.00 časova, da bi u večernjim časovima odbornik SNSD-a Goran Velaula predložio, a skupštinska većina usvojila, da se prvog dana radi dok se ne apsolvira tačka Prijedlog budžeta za iduću godinu.

SRNA