U sklopu programa „Vjerski praznici u našoj multietničkoj školi“, učenici i nastavnici Osnovne škole “Ćirilo i Metodije” Trnopolje, prisustvovali su još jednom predavanju.

-Ovaj put smo slušali o Adventskom vijencu a predavanje su nam pripremili katolički sveštenik Marko Vidović i učenica 2. razreda Elena, koja pohađa katoličku vjeronauku. Kao i do sada i na ovom predavanju smo uživali slušajući o vjerskim običajim, stičući nova znanja. Ovo predavanje nam je bilo naročito interesantno jer nam je prvo iz katoličke vjeronauke. Naime, ovu vjeronauku imamo prvi put od ove školske godine pa nismo imali priliku da naučimo nešto i o katoličkim praznicima. Sada znamo simboliku ovog vijenca i još neke običaje koji se vezuju za katolički Božić – rekla je direktorka škole Maja Bjeljac i dodala da je sveštenik za sve prisutne pripremio i slatkiše.

Inače, zbog svoje jedinstvenosti po pitanju ovakvih predavanja, nedavno je ova škola bila domaćin Okruglog stola, koji je organizovao OSCE, za sve nastavnike vjeronauka na području Prijedora.

-Okrugli sto je održan 26.11.2019. godine i tom prilikom su naše kolege, nastavnici vjeronauka (Željko Milosavac, Hadisa Avdagić, Mihal Stahnek i Marko Vidović) održali prezentaciju o ovome što se realizuje u našoj školi, a sve sa ciljem da upoznaju svoje kolege o značaju ovih predavanja i ne bi li i drugima poslužili kao primjer, te ne bi li i drugi preuzeli našu dobru praksu. Smatram da su ovo teme koje bi trebale biti više prisutne u medijima i da, kada bi i drugi u društvu nastojali da međusobne razlike shvataju kao priliku za novo učenje, rast i razvoj, naša planeta bi bila puno ugodnija za život – istakla je Bjeljac.