zapaljene tribine gradskog stadiona (1)Nepoznati mladići pokušali su večeras oko 18:30 časova da zapale dio tribina Gradskog stadiona u Prijedoru.

Na svu sreću, u tome ih spriječio profesor fizičkog vaspitanja u Gimnaziji „Sveti Sava“ Prijedor i koordinator Omladinskog pogona „Rudar-Prijedora“ Veljko Janjetović koji je tokom šetnje pored stadiona primijetio vatru.

-Izašao sam sa sinom u večernju šetnju i naišavši pored kapije stadiona primijetio sam plamen na sredini tribina. Kada sam ušao na atletsku stazu vidio sam dvije osobe koje su se nalazile u loži gdje je bila zapaljena vatra. Nakon što sam povikao na njih pobjegli su u pravcu kapije gdje ih je čekalo još jedno lice – kaže Janjetović i dodaje da su se potom svi dali u bijeg prema „rudničkim“ zgradama.

Ono što ga je iznenadilo je činjenica da se, koliko je mogao da vidi, radi o mlađim osobama koje možda čak nisu ni punoljetne.

zapaljene tribine gradskog stadiona (3)-Za trenutak sam pomislio da pokušam da ih uhvatim, ali sam shvatio da je nešto zapaljeno na tribini i odustao sam od toga te sam pozvao prijedorske vatrogasce koji su ubrzo stigli na stadion i počeli gasiti požar – priča Janjetović.

Nedugo nakon pripadnika Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor, na licu mjesta se pojavila i policija te sekretar FK „Rudar-Prijedor“ Zijad Čanić.

-Ovo je sramota za naš grad, da neko pokušava da zapali Gradski stadion. Vanjska temperatura nije toliko niska da se pomisli kako se neko pokušavao ugrijati. Huligani su odvalili nekoliko stolica i potom ih zapalili u loži, nedaleko od strujne kutije sa koje su skinuli poklopac. Prava je sreća što je Veljko naišao, jer da ga nije bilo, ne smijem ni da pomislim šta je sve moglo da izgori –rekao je vidno ljutiti Čanić koji se zahvalio prijedorskim vatrogascima na brzoj i efikasnoj intervenciji.

On je dodao da će se tek sutra moći nešto više reći o šteti na tribinama koja je nastala nakon ovog vandalskog čina.

Podsjetimo, u nekoliko posljednjih godina grad Prijedor je uložio značajna finansijska sredstva u renoviranje Gradskog stadiona, izgradnju nove tribine i postavljanje nove travnate površine.

Osim FK „Rudar-Prijedor“, ovaj sportski objekat koriste atletičari, ali i brojni drugi klubovi te rekreativci.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
zapaljene tribine gradskog stadiona (2) zapaljene tribine gradskog stadiona (4) zapaljene tribine gradskog stadiona (5) zapaljene tribine gradskog stadiona (6)