avaz-krkic-produzen pritvorZikriji Krkiću (41), norveškom državljaninu porijeklom iz Trnopolja kod Prijedora potvrđena je optužnica za dvostruko ubistvo i nedozvoljen promet oružja ili eksplozivnih materija.

Potvrdila je to danas Jelena Popović saradnik- portparol Okružnog suda u Banjaluci i dodala“ da je nakon potvrđivanja optužnice, na sjednici vijeća održanoj u ponedjeljak, 29. decembra Okružni sud donio rješenje kojim je produžen pritvor optuženom Zikriji Krkiću koji po ovom rješenju može trajati do izricanja prvostepene presude, a najduže tri godine od potvrđivanja optužnice“.

-Uz obaveznu kontrolu opravdanosti pritvora po isteku svaka dva mjeseca od dana donošenja posljednjeg rješenja o pritvoru. Ukoliko u ostavljenom roku ne bude izrečena prvostepena presuda pritvor će se ukinuti i optuženi pustiti na slobodu-rekla je Popović.

Podsjećamo optuženi Zikrija Krkić se tereti da je 28 jula ove godine u kafiću „San“ u Trnopolju kod Prijedora hicima iz automatske puške ubio Muharema Balića (62) i Almira Redžića (48),mještane zaseoka Trnjani i Hrnići u Trnopolju kod Prijedora.

Redžić i Balić bili su sami u kafiću „San“ .Ubijeni su s dva rafala.Obdukcijom je utvrđeno da je Režić pogođen sa šest metaka, a Balić s četiri.Tokom istrage u Krkićevoj kući policija je pronašla bombu i četiri puške.

Dnevni avaz