Juniorska selekcija Rudar-Prijedora privodi kraju pripreme za start prvenstva u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Bez “medijske buke”, u proteklih mjesec dana mladi fudbaleri predvođeni trenerom Srđanom Marjanovićem, odradili su na desetine treninga te su odigrali tri pripremne utakmice.

Savladali su ekipu OFK Brdo sa 5:2, poraženi su od Slobode iz Novog Grada sa 3:0 dok su remizirali sa Bratstvom iz Kozarca 2:2.

-Odlučili smo da kontrolne mečeve igramo sa seniorskim ekipama kako bi što bolje dočekali takmičenje u najvišem rangu omladinskog fudbala u BiH. Iz ekipe koja je osvojila Omladinsku ligu BiH otišlo je dosta igrača ali tu su neki novi klinci koji su do juče bili kadeti i željni su dokazivanja. Stvarali smo šanse na pripremnim susretima ali izostala je bolja efikasnost što moramo da popravimo. Zadovoljan sam viđenim do sada i mislim da smo spremni za prvenstvene izazove – rekao je Srđan Marjanović.

Mladi trener koji je u protekle tri sezone osvojio dvije titule u Omladinskoj ligi BiH, sa kadetima a potom i juniorima Rudar-Prijedora oprezan je u prognozama za juniorsku Premijer ligu.

-Većina ekipa su nam nepoznanice, ali zna se da su tu Željezničar, Sarajevo, Široki Brijeg, Zrinjski, koji mnogo ulažu u mlađe kategorije i uvijek su favoriti. Većina juniorskih ekipa igra na terenima sa vještačkom podlogom što će nam na početku možda i predstavljati mali problem. Međutim, ni našim suparnicima neće biti lako da igraju na Gradskom stadionu u Prijedoru – ističe Marjanović.

Omladinska Premijer liga BiH za juniore počinje narednog vikenda a 4.avgusta Rudar-Prijedor je domaćin Slobodi iz Tuzle.

Tekst I foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com