mladi dns-humanitarna akcija-seva-zdjelar (2)Organizacija mladih GO DNS-a Prijedor organizovala je u protekle dvije sedmice humanitarnu akciju za dvije porodice, petočlanu porodicu Ševa iz Rasavaca, te sedmočlanu porodicu Zdjelar iz Petrova.

Prikupljenu pomoć (hrana, garderoba, obuća, ogrev) pomenutim porodicama uručio je predsjednik Organizacije mladih DNS-a Prijedor, Zlatko Ritan, zajedno sa sekretarom ove organizacije, Majom Vranješ i koordinatorom Aktiva mladih Rejona 2, Stevicom Dronjkom, uoči Sv. Nikole, kako bi mališanima iz ovih porodica uljepšali ovaj i predstojeće Novogodišnje praznike.

Milena Zdjelar, majka petoro djece iz Petrova, zahvalila se na uručenoj pomoći, ističući da je za djecu svaka pomoć dobrodošla, jer im mnogo toga treba, ali dodaje da bi željela da se što prije riješi njihov veliki problem – kuća.

„Već nekoliko godina živimo u ovoj drvenoj kolibici u kojoj nema osnovnih uslova za život. Moja najveća želja je da djeca konačno dobiju krov nad glavom. Radi se na tome, kažu, ali, evo, zima je stigla, a mi smo još uvijek ovdje“, kazala je Zdjelareva.

Isti problem ima i porodica Ševo, čija kuća je trošna, neuslovna i nije sigurna za stanovanje. Stepenište se iskrivilo zbog toga što „tone“ zemljište ispod kuće. Djeca su, ipak, srećna što su dobila darove i što su ih se u DNS-u sjetili i za ove Novogodišnje praznike.

Ovo je jedna u nizu akcija Mladih DNS-a GO Prijedor kojima se pomažu siromašne višečlane porodice, a samoj porodici Ševa pomoć je uručivana već dva puta do sada.

Humanitarnu akciju je podržalo je i Kolo srpskih sestara iz Prijedora, Udruženje građana „Život“ Prijedor, JP „Šume RS“, Šumsko gazdinstvo Prijedor i vlasnik prodavnice obuće „Plana“, Vladimir Maksimović.

Akcija za pomoć porodicama Ševa i Zdjelar nastavlja se i dalje. Oni koji žele da se uključe u ovu akciju, za više informacija mogu se obratiti u prostorije DNS-a (Miloša Obrenovića 18c, zgrada Zavoda za izgradnju grada) ili na broj telefona 052/211-008.

www.dnsprijedor.org
mladi dns-humanitarna akcija-seva-zdjelar (1) mladi dns-humanitarna akcija-seva-zdjelar (3) mladi dns-humanitarna akcija-seva-zdjelar (4) mladi dns-humanitarna akcija-seva-zdjelar (5) mladi dns-humanitarna akcija-seva-zdjelar (6)