U susretu 9.kola Lige za prvaka Republike Srpske, fudbaleri Rudar-Prijedora savladali su Podrinje iz Janje rezultatom 3:0.

Na ovosezonskom oproštaju od domaćih navijača, izabranici trenera Žerića slavili su zasluženu i ubjedljivu pobjedu golovima Mujagića, Pekije i Mrkića.

Posljednji susret u ovogodišnjem prvenstvu Prijedorčani će odigrati već u srijedu kada gostuju kod šampiona Borca u Banjaluci.

Zeleno-crni su već plasmanom u Ligu za prvaka ostvarili prevashodni cilj koji je pred njih postavljen na početku šampionata, a to je opstanak.

Podmlađena ekipa koju su mnogi otpisivali, nakon prvih pet kola bila je na začelju tabele, ali je trener Žerić posložio sve na svoje mjesto pa su “rudari sa Sane” nakon prvog dijela prvenstva bili na trećoj poziciji.

Rudar-Prijedor: Podrinje (Janja) 3:0 (2:0)

Prijedor
Gradski stadion
Gledalaca: 100
Sudija: Stojan Vukota (Gradiška)
Strijelci: Mujagić u 15., Pekija u 45+1., Mrkić u 49.minuti
Žuti kartoni: Dizdarić(Rudar-Prijedor), Došlo, Ćelahmetović(Podrinje)

Rudar-Prijedor
Hamzabegović (Petrović), Ramić (Mikić), Lezić, Dizdarić, Gavranović, Pekija, Kukavica, Crnomarković, Mrkić, Mujagić, Davidović (Palić)
Trener: Nedžad Žerić

Podrinje
Ćurčić, M.Arnautović, Klasanović, Došlo, Đokić, Tomić (Iljić), J.Arnautović (Rešidović), Mulamustafić (Lukić), Rakić, Mehanović, Ćelahmetović
Trener: Boško Tonković

Tekst I foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com