Policijski službenici Policijske uprave Prijedor,dana 21.05.2019. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, podnijeli su izvještaj protiv lica inicijala K.J. (1984) iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Pronevjera“ i „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“.

Pored navedenog, izvještaj nadležnom tužilaštvu je dostavljen i protiv lica J.D. (1977) iz Prijedora, i lica inicijala B.LJ. (1989) iz Prijedora zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Pronevjera“.

Osumnjičena lica K.J., J.D., i B.LJ. se terete da su u svojstvu zaposlenika maloprodajne poslovnice keramike, u periodu od 2017. godine do februara 2019. godine protivpravno prisvojila novac koji im je bio povjeren u radu u ukupnom iznosu od 25.232 KM.

Pored navedenog, osumnjičeno lice K.J. se tereti da je kao odgovorno lice u pravnom licu, potpisivalo izvještaje o blagajničkom prijemu sa neistinitim sadržajem, i na taj način prikrivalo protivpravno prisvajanje novca od strane sva tri osumnjičena lica.

PU Prijedor