Ubica policajca iz Prijedora Marko Šabić najvjerovatnije će se izvući bez zatvorske kazne, jer se radi o duševno poremećenoj osobi koja će vjerovatno biti upućena na liječenje na Psihijatrijsku kliniku na Sokocu, saznaje Srpskainfo.

Prema našim saznanjima Šabić je osoba koja se više puta liječila na psihijatriji, a već je na jednom suđenju oslobođen zbog toga što je psihički bolesnik.

Kako je već poznato, Šabić je u nedjelju uveče poslije porodične svađe ubio policajca Slađenka Tubina, a zatim pucao i na svoju porodicu.

Šabićev advokat Nikola Tomašević je za Srpskainfo potvrdio da je Šabić duševno poremećena osoba.

– Riječ je o početnoj fazi istrage i još se na zna kako će ići postupak. Moj klijent ima više potvrda sa liječenja u Psihijatrijskoj ustanovi u Prijedoru. Šabić je na jednom suđenju u Prijedoru oslobođen krivice, zato što je sudski vještak utvrdio da je neuračunljiv i da ima duševno oboljenje – rekao je Tomašević.

I tokom ročišta za određivanje pritvora Tomašević je tražio od suda da vodi računa o psihičkom zdravlju Šabića.

– Šabić je osoba sa lošim psihičkim zdravljem, te osoba koja koristi lijekove za smirenje i mora biti pod nazdorom ljekara – istakao je Tomašević.

Tom prilikom i sam Šabić se obratio sudu i takođe rekao da je bolestan i da prima terapiju, te da bi bilo opravdano da se pusti na slobodu.

Sagovornik Srpskainfo ističe da na osnovu ovih izjava, ali i brojne medicinske dokumentacije sve upućuje na to da će on umjesto u zatvor biti upućen na liječenje u Zavod za forenzičku psihijatriju na Sokocu.

Ubistvo policajca se desilo u nedjelje uveče u Gornoj Ravskoj u Prijedoru, a tome je prethodila svađa između Šabića i njegove surpuge Josipe. Ona ga je tom prilikom nazvala narkomanom, što je njega naljutilo, te je uzeo nož i pokušao je ubosti.

– Tom prilikom njegov otac Veselko je pokušao zaštiti snahu, ali je Marko njega više puta ubo nožem u leđa. Šabić zatim ulazi u njihovu kuću, uzima pušku i zatvara se kupatilo – navedeno je u istrazi.

Nakon toga, porodica je povrijeđenog Veselka odvezla u bolnicu, a o svemu je obaviještena policija i na lice mjesta stigao je policajac Slađenko Tubin.

– Šabić zatim otvara vrata od kupatila i iz lovačke puške, iz neposredne blizine puca u policajca. Tom prilikom mu je nanio teške povrede u predjelu stomaka, od kojih je on preminuo. Marko zatim za policajcem izlazi ispred kuće i puca nasumičnu u pravcu prisutnih i tom prilikom je u lijevo rame ranjena njegova šesnaestogodišnja ćerka – navodi se u istrazi.

Ubrzo je Šabić savaldan i uhapšen, a u međuvremenu mu je određen i jednomjesečni pritvor.

Protesti

Na ročištu za određivanje pritvora Šabiću, tužilac je istakao da ako bi on bio pušten na slobodu da se mogu očekivati protesti u Prijedoru.

– Kod porodice, rođaka i prijatelja ubijenog Tubina ubistvo je izazvalo veliku uznemirenost i realno se može očekivati da bi svoje nezadovoljstvo mogli manifestovati i javnim okupljanjem i protestima. Mogući su i sukobi na javnom mjestu, ako bi Šabić bio pušten na slobodu – rekli su u Republičkom tužilaštvu.

EuroBlic-Srpskainfo.com

Vezane vijesti

PRIJEDOR: SAHRANJEN POLICAJAC SLAĐENKO TUBIN – FOTO/VIDEO

MARKU ŠABIĆU ODREĐEN PRITVOR ZBOG UBISTVA POLICAJCA I POKUŠAJA UBISTVA OCA

STOMAK MU BIO PUN SAČME: KADA SU VIDJELI ŠTA JE ŠABIĆ URADIO NJIHOVOM KOLEGI POLICAJCI SU ZAPLAKALI – FOTO/VIDEO

PREMINUO PRIJEDORSKI POLICAJAC KOJI JE SINOĆ RANJEN NA DUŽNOSTI – VIDEO

PRIJEDOR: PREMINUO POLICAJAC SLAĐENKO TUBIN – VIDEO

MASAKR NA USKRŠNJEM RUČKU: HRABRI POLICAJAC HTIO DA URAZUMI ŠABIĆA, ON U NJEGA SASUO KIŠU METAKA

SLAĐENKOVO SRCE STALO POSLIJE OPERACIJE: ČETIRI HIRURGA POKUŠALA DA SPASU POLICAJCA U KOJEG JE PUCAO PSIHIČKI BOLESNIK

IZBO OCA, PA IZREŠETAO POLICAJCA: MARKO ŠABIĆ PREDAT U REPUBLIČKO TUŽILAŠTVO – FOTO/VIDEO

“ZA TRI DANA TREBALO JE DA SLAVI ROĐENDAN“: MUP RS SE POTRESNIM RIJEČIMA OPROSTIO OD POLICAJCA HRABROG SRCA

PRIJEDOR ZAVIJEN U CRNO: U SRIJEDU SAHRANA POLICAJCA SLAĐENKA TUBINA KOJI JE BRUTALNO UBIJEN NA DUŽNOSTI

KRVAVI USKRS U PRIJEDORU: POKUŠAO UBITI SUPRUGU, RANIO OCA I KĆERKU, PA USMRTIO POLICAJCA

NOVI DETALJI KRVAVOG POHODA: NAKON ŠTO JE UBIO POLICAJCA, POMAHNITALI ŠABIĆ PUCAO U SUPRUGU I DJECU