Povodom Dana policijeRepublike Srpske, načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović, organizovao je prijem kojem su prisustvovali gradonačelnik grada Prijedora, načelnici opština, predstavnici Srpske pravoslavne crkve, organizacija proisteklih iz otadžbinsko odbrambenog rata, pravosudnih institucija, medija, gradske administracije, oružanih snaga, penzionisanih policajaca te pripadnika Policijske uprave Prijedor.

Načelnik je prisutnim, tokom tradicionalnog prijema povodom obilježavanja Dana policije, poželio dobrodošlicu a svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, u ime Policijske uprave Prijedor i u svoje lično ime, uputio je čestitke povodom Dana policije.

On je naveo, da Ministrstvo unutrašnjih poslova tradicionalno obilježava Dan policije Republike Srpske, povodom čega Policijska uprava Prijedor sprovodi niz aktivnosti, prije svega usmjerenih na očuvanje i unapređenje saradnje sa građanima, lokalnom zajednicom i institucijama sa područja ove policijske uprave, a što je i cilj prijema.

Takođe je naveo da će povodom Dana policije, u crkvi „Svete Trojice“ u Prijedoru, za sve pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su u odbrambeno-otadžbinskom ratu dali živote za stvaranje Republike Srpske biti služen parastos, dok će u prostorijama Policijske uprave Prijedor za sve stradale pripadnike tadašnjeg Centra, biti položeno cvijeće i prislužene svijeće.

U prostorijama ove uprave kao i u policijskim stanicama organizovani su prijemi za učenike i djecu predškolskog uzrasta, kao i edukativna predavanja za učenike osnovnih i srednjih škola.

U prostorijama policijskih stanica organizovani su prijemi za penzionisane pripadnike ove uprave. Policijski službenici učestvovali su u akciji dobrovoljnog darivanja krvi, organizovan je taktičko-tehnički zbor u Prijedoru i Kostajnici, kao i turnir u malom fudbalu.

Ovom prilikom načelnik je naveo da je ostvarena saradnja sa lokalnom zajednicom, institucijama, medijima kao i sa forumima za bezbjednost zajednice, na veoma visokom nivou, što je rezultiralo da se na prijedorskoj regiji održi povoljan bezbjednosni ambijent.

PU Prijedor