Šefovi odborničkih Klubova u Skupštini grada Prijedora, usaglasili su se da naredna sjednica bude 17. aprila, iako je veći broj njih tražio da to bude u narednu srijedu.

Kako saznajemo razlog je što je gradonačelnik grada Prijedora zamolio odbornike da to ne bude naredne sedmice jer odlazi sa predstavnicima Vlade RS u inostranstvo na razgovore sa potencijalnim investitorima u gradu Prijedoru.

Odbornici tvrde da su predložili gradonačelniku da imenuje svog predstanika na Skupštini, jer na to ima pravo po Poslovniku, međutim on je rekao da će u tom slučaju pisati Vladi RS da ne može ići u inostranstvo jer ima sjednicu Skupštine grada.

Šef Kluba odbornika PDP, Dalibor Grabež, tvrdi da su odbornici izašli zadnji put u susret gradonačelniku.

-Ja sam predložio da se sjednice održe 10. i 24. aprila i da se tačke u kojima je izvjestilac gradonačelnik pomjere za 24. april kada on bude tu. On je na to rekao da će u tom slučaju pisati Vladi RS da ne može u inostranstvo na razgovor sa investitorima. Zato smo prihvatili njegov prijedlog da se sjednica održi 17. aprila, jer ne želimo da bude da smo mi odgovorni ukoliko on ne ode na sastanak radi privlačenja investitora i da grad trpi zbog nas odbornika – kaže Grabež.

Šef Kluba odbornika, SNSD, Dalibor Pavlović, kaže da je iz istog razloga i ova stranka prihvatila prijedlog gradonačelnika.

-Obzirom da smo mi odbornici odgovorni prema gradu i građanima te želimo da grad funkcioniše i privlači investitore radi povećanja broja radnih mjesta u gradu, prihvatili smo prijedlog gradonačelnika – izjavio je šef odborničkog Kluba SNSD, Dalibor Pavlović.

Šef samostalnog Kluba odbornika Duško MIletić, kaže da će se narednog mjeseca održati dvije sjednice.

-Nismo usvojili ni odluke o poveljama i priznanjima povodom 16. maja, Dana grada Prijedora, pa se nadamo da neće biti više odgađanja, jer čitav prošli mjesec nije bilo sjednice iako po Poslovniku ona mora biti održana najmanje jednom mjesečno – kaže Miletić.

Dodaje da je odgađanje sjednice možda način kojim gradonačelnik Đaković dobija na vremenu jer je nakon poslednje sjednice izgubio skupštinsku većinu.

– Vjerovatno je znao da se taj put u inostranstvo poklapa sa 10. aprilom, i ko zna da li će tražiti odgađanje sjednice i 17. aprila – zaključuje Miletić.

EuroBlic-srpskainfo.com