U organizaciji Gradskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata Prijedor i Aktiva žena ove organizacije u petak je u svečanoj sali motela “Peti neplan” u Omarskoj kod Prijedora održana velika osmomartovska proslava.

Ovom druženju prisustvovali su i predsjednik SNSD-a i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik te potpredsjednica stranke i Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

-SNSD je najmoćnija organizacija i ponosim se našim Aktivom žena koji okuplja brojne aktivistkinje, veoma odane i posvećene partiji. Osmomartovske proslave predstavljaju neku vrstu zahvalnosti za sve ono što su žene SNSD-a činile u međuvremenu. Prijedorska organizacija žena je jedna od najorganizovanijih, najboljih i najmasovnijih i one često, nekoliko puta u godini, prave ovakve manifestacije. Ovo je mjesto gdje želimo da se zahvalimo za sve što čine naše znane i neznane aktivistkinje i da im poručimo da su dio velike porodice SNSD-a – rekao je Dodik.

-Ovakvo okupljanje je tradicionalno u svim gradskim i opštinskim odborima povodom 8. marta. To je prilika da se zahvalimo aktivistkinjama i članicama SNSD-a na svim naporima koje ulažu da bi stranka funkcionisala i ostvarivala svoje politike. Kao predsjednica Republike i ranije predsjednica Vlade, naše članice koje su ministrice, direktorice, koje su narodni poslanici i na različitim pozicijama, koje su načelnice, odbornice – sve zajedno činimo veliki tim i pokazujemo zapravo same u praksi da je uloga žena u SNSD-u ravnopravna i jednaka sa našim muškim kolegama. Zajedno kreiramo i sprovodimo politike i zajedno radimo i gradimo bolju Republiku Srpsku – istakla je Cvijanovićeva.

-U prijedorskom SNSD-u položaj žena je isti kao i položaj muškaraca, ravnopravan i izvanredan. One čine polovinu sastava SNSD-a u Prijedoru kao i u čitavoj Republici Srpskoj. Žene su važan dio i, najvažnije, nikada nisu izdale svoju partiju i cijene i vole predsjednika, učestvuju u svim aktivnostima i doprinose izbornim rezultatima – rekla je Gorana Bosančić, predsjednica Aktiva žena SNSD-a Prijedor.

Osim kompletnog rukovodstva Gradskog odbora SNSD-a Prijedor i nekoliko stotina članova i simpatizera obe stranke, proslavi u Omarskoj prisustvovala je i predsjednica Aktiva žena SNSD-a Nada Tešanović.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com