cjbpd-dan policije-medijiNačelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor ocijenio je danas da je saradnja polcije i medija znatno bolja nego ranije i da razmjena informacija ide prilično dobro.

“Ne mislim da je to moj lični doprinos. Više je to posljedica toga da je Prijedor, krajem prošle godine, ponovo dobio CJB. Taj organizacioni nivo je pretpostavka za uspješniju saradnju”, kazao je Pelkić na prijemu za predstavnike medija organizovanom u povodu Dana policije i 22. godišnjice Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

On je za sutra u 9.00 časova najavio Dan otvorenih vrata gdje će učenici prijedorskih osnovnih škola imati priliku da se upoznaju sa načinom rada policijskih službenika i sa vještinama i opremom koju koriste policijski službenici prilikom obavljalja redovnih i vanrednih poslova iz svoje nadležnosti.

“Sutra u podne na Trgu majora Zorana Karlice pripadnici Jedinice za podršku CJB Prijedor imaće vježbu gdje će građani moći da vide taktičko-pokaznu vježbu lišenja slobode, alpinističke tehnike spuštanja niz objekat, demonstraciju upotrebe sredstava sile, kao i izložbu opreme i službenih vozila”, naveo je Pelkić.

Obilježavanje Dana policije u CJB Prijedor započelo je u ponedjeljak akcijom dobrovoljnog davalaštva krvi u kojoj su učestvovala 72 pripadnika Centra, a nastavljeno je nizom predavanja u školama i takmičenjem u malom fudbalu u Kozarskoj Dubici u kojem je učestvovalo svih deset policijskih stanica Centra.

“Dan policije obilježavamo skromno, uvažavajući okolnosti u kojima se nalazimo”, dodao je Pelkić.

Osim za predstavnike medija, načelnik CJB Prijedor organizovao je prijeme za predstavnike Boračke organizacije Prijedor, Udruženje porodica poginulih boraca i zarobljenih i nestalih civila Prijedor, članove porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, predstavnike gradske administracije, pravosudnih institucija i Ministarstva odbrane BiH, kao i za svoje penzionere.

Organizovan je i prijem za porodicu policajca CJB Prijedor koji je 2013. godine preminuo nakon policijske intervencije.

SRNA