Omarska je na proljećnoj premijeri savladala Laktaše sa 3-1. Viđena je utakmica sa dva različita poluvremena. U prvom poluvremenu Omarska je odigrala najbolju utakmicu u poslednjih nekoliko godina, a u drugom poluvremenu viđena je mnogo slabija igra.

Od prve minute Omarska je krenula zaista furiozno. Već u prvim minutama Rosić i Krecelj propuštaju dvije izvrsne prilike, a u 16 minutu Višić sjajno šutira, ali pogađa prečku. Gosti su odoljevali do 20.minuta, a tada je Rosić postigao evrogol iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara. Sjajnim udarcem je pogodio same rašlje i odlični golman Bekić je bio nemoćan. I poslije postignutog gola Omarska je nastavila sa napadima. U 30. minutu nova odlična prilika za Krecelja, ali Bekić brani i ovaj pokušaj, te lopta završava u korneru. Nakon kornera, najviši u skoku na prvoj stativi je Rosić koji postiže i drugi gol za Omarsku.

Napadi Omarske su se nastavili i nakon drugog gola, a dominaciju Omarske je krunisao Višić golom u 37. minutu, koji je pogodio mrežu Laktaša nakon povratne lopte koju je odigrao Panić. U poslednjim trenucima prvog poluvremena napadač gostiju Uroš Stamenković je umakao odbrani Omarske nakon jednog centaršuta i smanjio na 3-1. Na poluvrijeme se i otišlo sa tim rezultatom, a da na golu Laktaša nije stajao raspoloženi Bekić Omarska bi otišla na odmor sa mnogo ubjedljivijom prednošću.

U drugom poluvremenu potpuno druga priča. Izgledalo je da je primljeni gol uticao na igrače Omarske, da se nepotrebno uvukla nervoza, pa nije viđena ni izbliza kvalitetna igra kao u prvom poluvremenu. I u takvoj igri Omarska je imala nekoliko prilika, a treba izdvojiti šut Panića koji je pogodio stativu. U finišu utakmice Vladan Anđić je nepotrebno napravio dva gruba prekršaja, te je zbog dva žuta kartona isključen u 78. minutu. Ipak, i pored grača više, gosti nisu uspjeli ugroziti gol Omarske, tako da je utakmica mirno priivedena kraju i Omarska je došla do vrijedne pobjede. Ovo je peta uzastopna prvenstvena pobjeda Omarske, i po tom parametru Omarska je ekipa u najboljoj formi u ligi.

U sledećem kolu Omarska gostuje kod Proletera u Tesliću, a Laktaši će dočekati Slogu iz Doboja.

Omarska: Laktaši 3:1

Omarska
Stadion FK Omarska
Sudija: Žarić Dragan (Kotor Varoš)
Gledalaca: 110
Strijelci: Rosić u 20. i 32., Višić u 39.za Omarsku, Stamenković u 44.minuti
Žuti kartoni: Nišević, Panić (Omarska), Telić (Laktaši)
Crveni kartoni: Anđić (Omarska) u 78. minutu (dva žuta)

Omarska:
Jokić, Lajić, Zdjelar, Romanić B, Nišević D, Rosić (Jokić Marko), Panić, Krecelj (Stojnić), Grahovac, Anđić, Višić
Trener: Vuleta Milenko

Laktaši:
Bekić, Telić, Trivić, Šipovac, Šavija, Stamenković, Erceg, Popović, Banjac, Palikuća (Grabovac), Savić

FK Omarska

Gol Branka Rosića. Bravo Branko

Posted by Fudbalski klub Omarska on Nedjelja, 10. March 2019.

Drugi gol Branka Rosića

Posted by Fudbalski klub Omarska on Nedjelja, 10. March 2019.