U Prijedoru će u ponedjeljak, 4.marta, biti otvorena sala za ekstremne sportove.

Ovo je prva sala ovakvog karaktera koja postoji na području Krajine, ali i cijele Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Nalazi se u prostoru nekadašnje kasarne, danas Poslovnog inkubatora, u naselju Veliko Palančište.

Objekat je posljednjih nekoliko mjeseci pripremao i rekonstruisao Klub ekstremnih sportova “Albatros Prijedor”.

-Za korištenje i rekonstrukciju sale dobili smo dozvolu od Grada Prijedora, ali i potpisali ugovor sa Gradonačelnikom za dodjelu prostorija za period od 5 godina. Projekat je podržan od strane BHRI programa u Bosni i Hercegovini, a uspjeli smo zainteresovati i druge donatore iz našeg grada, koji su nam u skladu sa svojim mogućnostima pomogli, dajući nam materijalna ili finansijska sredstva za zavšavanje dodatnih aktivnosti uređenja sale – rekao je Draško Anđelić, prvi čovjek “Albatrosa”.

On je dodao da je cilj ovog projekta razvoj ekstremnih sportova u gradu Prijedoru, kroz obezbjeđivanie i opremanje zatvorenog prostora za obavljanje sportskih aktivnosti kao i informisanje i edukacija mladih o sportu i zdravom načinu života.

-Smatramo da smo realizacijom ovog projekta doprinijeli i turističkoj ponudi Prijedora, a sala će biti u službi mladih i drugih građana Prijedora, ali i stanovnika gradova i opština iz regije – istakao je Anđelić.

Svoje prisustvo svečanom otavranju sale za ekstremne sportove najavio je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković kao i predstavnici donatora.

Pokazne vježbe na vještačkim stijenama izvodiće članovi Kluba ekstremnih sportova „Albatros Prijedor” i gosti iz Banja Luke.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com