Reagujući na konferenciju prijedorskog GO SNSD, na kojoj je istaknuto da je glavni problem u funkcionisanju skupštine Prijedora, nepostojanje ugovora o održavanju puteva, koji, kako je rečeno, Gradska uprava nije sposobna da realizuje, gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković pozvao je predsednika GO SNSD Sašu Bursaća da se na konkretan način uključi u rešavanje pitanja grada.

– Pozivam ga, ako je moguće da pomogne, a ne da imamo problem oko putne infrastrukture – izjavio je Đaković, koji je ujedno i predsednik GO DNS u Prijedoru.

On je naglasio da u Prijedoru nije bilo problema između SNSD i DNS, dok na čelo prijedorskog SNSD nije došao sadašnji predsednik Saša Bursać, koji, kako je naveo, insistira i na preraspodeli funkcija, smatrajući da je SNSD oštećen.

Đaković je istakao da je način raspodele 1,5 milion KM iz Vlade RS za puteve u Prijedoru kamen spoticanja u međustranačkim razgovorima, ali da je potpuna neistina da on ne da saglasnost za tu investiciju.

– Moj je stav da se ispoštuju zakonske procedure i propisi. Zašto je pozicija SNSD i Bursaća da taj predlog ne ide na Skupštinu i da se direktno šalje u Direkciju za puteve, ja ni danas ne mogu da shvatim – rekao je Đaković.

Na konferenciji za novinare predsednik GO SNSD Prijedor, Saša Bursać je naveo da je pola godine pre poslednjih izbora lično razgovarao sa tadašnjim predsednikom RS Miloradom Dodikom, kome je izneo problem vezan za puteve, kao i način na koji može da se reši.

– Pokazana je dobra volja da se pomogne građanima grada na Sani, te je Vlada Srpske odobrila 1,5 miliona KM kao pomoć u sanaciji putne infrastrukture, nakon čega je tražena i saglasnost gradonačelnika Milenka Đakovića. On je obećao svesrdnu podršku projektu – navodi Bursać.

On tvrdi da je prijedorski SNSD tražio da učestvuje u određivanju putnih pravaca zbog veoma loših iskustava iz prethodnog perioda.

– Svedoci smo da se ranije radilo nešto mahom ispred kuća DNS glasača, dok su ostali građani ostali uskraćeni – piše u saopštenju GO SNSD.

Prema Bursaćevim rečima, Đakovićevi saradnici savetovali su ga da ne podrži ovaj projekat, iako je u roku od samo jednog dana rešen i problem sa izvođačima, preduzećima “Niskogradnja Marjanović” i “Prijedor putevi”, koji su obećali da će projekat ispoštovati i da se neće jedan drugom mešati u tendere, što je u proteklom periodu bio najveći problem grada.

– Međutim, Đaković je odustao od potpisa, jer nije verovao da ćemo napraviti dogovor sa izvođačima – kaže Bursać i ističe da je ovaj spor bio “kap koja je prelila čašu”. – Nismo mogli preći preko toga. Žao nam je što nas gradonačelnik proziva i da utičemo na odbornike iz njihove partije, što je žalosno i tužno.

BEZ VEĆINE U PARLAMENTU

POLOVINOM februara, na poslednjem zasedanju Skupštine Prijedora, predlog gradonačelnika Milenka Đakovića, da se zbog neusaglašenog dnevnog reda odgodi sednica lokalnog parlamenta, nije dobio potrebnu većinu. Za njegov predlog nisu glasala ni dva odbornika DNS, Predrag Starčević i Duško Miletić. Tada, na novinarsko pitanje: “Da li je ovo kraj koalicije SNSD – DNS?”, nije bilo komentara u odborničkim klubovima tih partija.

Novosti.rs