Članice Aktiva žena Demokratskog narodnog saveza (DNS) Prijedor – Mjesni odbor (MO) Aerodromsko naselje posjetile su protekle sedmice Javnu ustanovu Centar Sunce.

Tom prilikom one su najmlađim štićenicima uručile 22 paketića, sokove i slatkiše.

-Ovu akciju smo organizovali povodom velikog pravoslavnog praznika Svetog Save. Uz pomoć ljudi dobre volje i lične priloge članica Aktiva, obezbjeđeno je paketića koji su uručeni mališanima koji pohađaju Osnovnu školu u sklopu Centra – rekla je Slavica Varsaković, predsjednica Aktiva žena DNS-a Aerodromsko naselje.

Ona je dodala da je darivanje djece iz Centra Sunce oko Savindana, iako se ovoga puta malo okasnilo, već postalo tradicija i dešava se posljednjih sedam godina.

-Radi se o samo jednoj u nizu naših redovnih i brojnih aktivnosti tokom godine a najveća nagrada za naš trud je radost koju vidimo kod djece svaki put kada ih posjetimo – poručuju članice Aktiva žena DNS Prijedor – MO Aerodromsko naselje.

Osim posjete Centru Sunce oko Savindana, članice Aktiva žena DNS-a Aerodromsko naselje redovno organizuju akciju posjete prijedorskoj Gerijatriji povodom Vaskrsa, podjelu paketića na Pedijatriji bolnice “Dr Mladen Stojanović” pobodom Nikoljdana, kao i brojne druge aktivnosti, te predstavljaju jedan od najaktivnijih Mjesnih odbora žena ove stranke.

Direktorica JU Centar Sunce Slađana Radaković rekla je da već duži niz godina ima dobru saradnju sa ovim Aktivom žena DNS-a i da posjeta njegovih članica oko Savindana mnogo znači ovoj djeci.

-Naši učenici i štićenici se kao i uvijek obraduju poklonima i paketićima, a nama koji brinemo o njima je naročito drago kada vidimo da i drugi misle na svu našu djecu i redovno nas posjećuju – dodala je Radakovićeva.

Tekst I foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com