Povodom obilježavanja godišnjice stradanja prijedorskih policajaca, načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović, zajedno sa pripadnicima ove uprave, danas 08.02.2019. godine, prisustvovaoje parastosu poginulim policajcima a koji je služen u hramu Svetog proroka Ilije na Urijama.

Nakon parastosa, godišnjica stradanja prijedorskih policajaca, u organizaciji Mjesne boračke organizacije MUP-a SJB-CJB Prijedor, obilježena je polaganjem vijenaca i paljenjem svjeća ispred spomen ploče poginulim saborcima, a koja je 2017. godine postavljena u prostorijama Policijske stanice Prijedor 2.

-Danas, na dan sjećanja, paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca, odali smo dužnu počast pripadnicima policije Republike Srpske koji su poginuli na bihaćkom ratištu 1994. godine, braneći zapadne granice Republike Srpske. Na današnji dan poginulo je osam prijedorskih policajaca, koji su zajedno, boreći se rame uz rame sa ostalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Vojske Republike Srpske, dali nemjerljiv doprinos stvaranju Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske ali i bezbjednog okruženja u kojem danas živimo i radimo. Danas smo se prisjetili 74 poginula pripadnika policije sa prijedorske regije, šest pripadnika VII odreda policije, odnosno 782 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske i stvaranje bezbjedne zajednice – naveo je načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović u obraćanju prisutnima.

PU Prijedor