Ekipa Peti neplan, za koju uglavnom igraju igrači FK Omarska, pobjednik je tradicionalnog turnira u malom fudbalu “Prijedor 2019”.

Oni su u finalu koje je večeras odigrano u dvorani “Mladost” nakon boljeg izvođenja “sedmeraca” savladali ekipu Penda Bistrica rezultatom 2:1, nakon 40 minuta igre bilo je 1:1.

Da je bilo obrnuto, takođe bi bilo zasluženo jer je poražena ekipa tokom cijelog turnira pružala igre na visokom nivou i opravdala je epitet jednog od favorita.

Penda Bistrica je bolje otvorila meč i zasluženo povela odličnim golom Srđana Đukanovića.

Imali su igrači ove ekipe loptu više “u svojim nogama” te priliku da povećaju svoju prednost ali je na suprotnoj strani bio nesavladiv golman Mile Vučenović.

Nastavak je donio dinamičnu igru, korektnu i bez mnogo prekida.

Nakon jedne akcije Predrag Lajić je “matirao” Novakovića za poravnanje na 1:1.

Imala je Penda ponovo više od igre, Neplan je prijetio iz kontranapada ali do kraja je ostalo neriješeno pa su odlučivali kazneni udarci.

Tu je još jednom briljirao Vučenović koji je odbranio dva udarca i svojoj ekipi donio trofej i novčanu nagradu od 5.000 KM.

Poraženoj ekipi pripalo je 2.000 KM.

Zanimljivo, većina igrača ovogodišnjeg pobjednika, lani je osvojila treće mjesto na turniru i to pod imenom Penda Bistrica.

Treće mjesto osvojila je ekipa WWin kladionice koja je savladala FSA Prijedor sa 3:0 i pripalo im je 1.000 KM.

Nagrade najboljima uručili su zamjenik gradonačelnika Prijedora Aleksandar Miljuš, direktor dvorane “Mladost” Darko Stojanović i tehnički vođa takmičenja Željko Vuković.

Najbolji igrač turnira je Srđan Đukanović iz Penda Bistrice, najbolji strijelac je Bojan Kabić iz FSA Prijedor dok je najbolji golman Mile Vučenović iz Petog Neplana.

Organizator turnira bila je Sportska dvorana „Mladost“ uz podršku Gradske uprave Prijedor.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com