petarde nisu igracke (1)Centar javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor pozvao je danas roditelje da djecu upoznaju o mogućim posljedicama nestručne upotrebe pirotihničkih sredstava i o činjenicama da petarde nisu igračke, te da ne postoji bezopasna pirotehnika i da nestručnim rukovanjem nastaju povrede.

Policijski službenici će tokom decembra građanima dijeliti promotivni materijal “Petarde nisu igračke” i “Ne dozvolimo da se smijeh pretvori u krik”.

Cilj je da se građani upoznaju o posljedicama nestručnog rukovanja pirotehnikom, o vrstama pirotehničkih sredstava koja su dozvoljena za upotrebu, o zabranjenim mjestima za kupovinu, prodaju i upotrebu pirotehničkih sredstava, kao i o odredbama zakona koji sankcionišu upotrebu nedozvoljenih pirotehničkih sredstava”, saopšteno je danas iz CJB Prijedor.

Tokom decembra policijske stanice CJB Prijedor će organizovati predavanja u osnovnim školama, a zajedno sa gradskim i opštinskim inspekcijskim organima, pojačane su aktivnosti s ciljem sprečavanja neovlašćene prodaje pirotehničkih sredstava.

petarde nisu igracke (2)Vlasnici prodavnica koje imaju zakonsko ovlašćenje za prodaju pirotehničkih sredstava upozoreni su da kupovina i prodaja pirotehničkih sredstava mora biti u skladu sa zakonskim propisima.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i ove godine provodi informativnu kampanju s ciljem da građani predstojeće praznike proslave na miran i dostojanstven način i u bezbjednom okruženju.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com