-Ovo je pobjeda koja me je u “Roki stilu” vratila iz bokserskog „mrtvila“ na tron evropskog šampiona, iako niko nije vjerovao u mene osim moje braće-kaže Slađan Janjanin.

Bokserski as iz Prijedora tokom vikenda u Zagrebu je u okviru velike bokserske revije “Zagreb Fight Night”, tehničkim nokautom u četvrtoj rundi srušio bjeloruskog boksera Sergeja Hulijakeviča osvojivšiti titulu Evropskog šampiona u supervelter kategoriji UBF verzija do 69, 5 kilograma.

Iako se vratio u ring nakon duže pauze, srednji brat od proslavljene bokserske bratske trojke Janjanin, kaže da se za ovaj meč spremao kao da mu je prvi izlazak u ring.

-Da budem iskren kada sam prihvatio poziv da se borim protiv Sergeja Hulijakeviča, dvostrukog evropskog šampiona, vrlo iskusnog i opasnog borca sa 54 borbe iza sebe, ni ja sam nisam vjerovao u pobjedu. Tačnije, samo su moja braća Miloš i Dražan vjerovali da mogu doći do pobjede u tom meču. Protekla godina u bokserskom pogledu za mene je bila stvarno prosječna, ili da budem jasniji, vrlo loša. Prekinuo sam saradnju sa menadžerom Benijom Blankom, nisam trenirao na potrebnom nivou, imao sam nekoliko slabih mečeva, a sa druge strane zbog privatnog života, ženidbe i dobijanja djeteta, nisam radio na sebi, koliko je trebalo da treniram i logično samopouzdanje mi je prije dva, tri mjeseca bilo ispod svakog ozbiljnog nivoa -kaže Slađan dodajući da je bio svjestan da mu je bila namijenjena uloga „topovskog mesa“ za njegovog rivala.

-Kada sam prihvatio borbu bio sam svjestan da je meni namjenjena uloga „topovskog mesa“, kako bi rival preko mene lako došao do novog osvajanja titule, ali nisam se želio predati bez borbe, posebno u trenutku kada imam i odgovornost prema porodici. Braća su stala iza mene i moj stalni sponzor Mišo Limkom, počeli smo trenirati u našoj školi „Tim Janjanin“, polako sam topio kilograma potrebne za supervelter kategoriju, imao sam vrlo dobre uslove i polako sam podigao formu na nivo koji je bio bolji i od nivoa kada sam radio sa Blankom, a pomalo pocjenjivački odnos protivnikove ekipe mi je samo išao u korist-kaže Janjanin.

Talentovani bokser kaže da je nakon prve runde shvatio da može da dođe do pobjede ako bude mudro boksovao.

-Nakon prve razmjene udaraca, shvatio sam da sam u boljoj fizičkoj formi od rivala i da on ide na brzi kraj borbe. Bio sam strpljiv, dobro se kretao i čekao svoju šansu. U trećoj rundi sam napravo dobru seriju lijevom i desnom rukom, jednim krošeom sam mu rasjekao arkadu, da bi ga u četvrtoj rundi dva puta direktom bacao na pod, zbog čega je meč prekinut i uspio sam da tehničkim nokautom dođem do pobjede i titule šampiona Evrope-kaže Janjanin, a koliko je on u ovom meču bio autsajder po njemu najbolje objašnjavaju riječi sportskih komentatora njemačke televizije RAN, koji su prenosili borbu.

-Da sam ja ovdje bio apsolutni autsajder govore najbolje riječi komentatora njemačke televizije RAN, koji su rekli da se: „Janjanin vratio iz mrtvih titulom šampiona Evrope“, što dovoljno govori koliko su bokserski stručnjaci, vjerovali da ja mogu pobjediti u Zagrebu. Ipak, prognoze su jedno, ring je nešto drugo, pa je moj rival nakon 12 minuta završio na podu a ja sam onako malo u “Roki stilu” završio sa titulom u rukama. Moj trud se isplatio poslije 15 godina rada, sada ću još više i još bolje da treniram, jer sam vidio da mogu. Širom Evrope sam se borio, dva puta u Africi, dva puta u Kanadi, ali ovaj pojas i ova pobjeda mi je najveća do sada. Pobjedu posvećujem svom sinu Dušanu i svojoj porodici, koji su moj najveći životni uspjeh. Što se tiče same karijere, još nisam totalno svjestan veličine uspeha, malo ću se odmoriti, srediti utiske i polako početi planirati dalje, ali je sigurno da iz ove, šampionske pozicije biti mnogo lakše-kaže novi evropski šampion.

Odbrana titule u domaćoj verziji

Bokser koji iza sebe ima skor od 26 pobjeda i četiri poraza, kaže da bih volio da u odbranu titule krene iz Republike Srpske, ali da za to treba jača podršku od trenutne.

-Neki osnovni plan je da u odbranu titule krenom u svom zavičaju, svejedno da je to Prijedor ili Banjaluka, što nije nimalo lak, a ni jeftin zadatak. Uz podršku gradonačelnika Prijedora Milenka Đakovića i institucija Srpske to bi bilo mnogo lakše organizovati, a vjerujem da bi odbrana titule evropskog šampiona bila pravi spektakl na čast mom gradu i mom narodu-kaže prijedorski as.

EuroBlic-srpskainfo.com