plastenicka proizvodnja (1)Grad Prijedor raspisao je javni poziv za sufinansiranje nabavke poljoprivredne mehanizacije i plastenika za poljoprivredne proizvođače u okviru projekta “Migracije i razvoj” u iznosu od 141.600 KM, koji realizuju grad Prijedor, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, Vlada Švajcarske i UNDP.

“Cilj projekta je stvaranje povoljnih uslova za razvoj poljoprivrede u saradnji sa dijasporom kako bi bila obezbijeđena ekonomska samoodrživost poljoprivrednih proizvođača i unaprijeđen kvalitet života u Prijedoru”, navodi se u javnom pozivu.

NJime je predviđena nabavka mješaonica stočne hrane, muzilica i plastenika, gdje partneri u projektu obezbjeđuju 70 odsto, a krajnji korisnici 30 odsto sredstava.

Poljoprivredna mehanizacija i plastenici biće nabavljani u skladu sa iskazanim interesom poljoprivrednih proizvođača i do isteka raspoloživih sredstava koja ukupno iznose 141.600 KM.

Pravo učešća imaju poljoprivredni proizvođači – fizička lica, pravna lica i preduzetnici – koji ispunjavaju opšte i posebne uslove objavljene na veb stranici grada Prijedora, na oglasnoj tabli gradske uprave i u novom broju lokalnih sedmičnih novina “Kozarski vjesnik”.

Ispunjenost uslova utvrđuje Komisija za ocjenu prijava i izbor korisnika, zapisnički, prilikom izlaska na teren, a na osnovu prijedloga ove komisije, gradonačelnik donosi odluku o konačnom izboru krajnjih korisnika, s tim da predstavnik UNDP-a u komisiji ima pravo veta.

Gradska uprava Prijedor potpisaće sa izabranim korisnicima ugovore o sufinansiranju, kojima će se regulisati međusobne obaveze.

SRNA