omarska-pioniriU Omarskoj, članu Druge lige Republike Srpske-grupa Zapad, po zamislima trenera Milenka Vulete, a uz podršku Uprave, posljednjih godina mnogo više pažnje posvećuje se radu sa mlađim selekcijama.

Rezultati su već vidni, kadeti su jesenji dio okončali na drugom mjestu, a pioniri na trećem.

Garancija je to da će legendarni Milibor Miljević i sadašnji prvotimci imati dostojne nasljednike, ali je za njih potrebno strpljenja i podrške. U suprotnom, neki bi mogli krenuti u mnogo veće sredine.

-Mnogo je talenata u Omarskoj. Milan Vračar bio je u Italiji na probi u tamošnjem drugoligašu Varezeu iz istoimenog grada, Svojim potencijalom se ističu Duško Stojnić i Danijel Šunić, pa ne treba da brinemo za budućnost – rekao je sekretar Omarske Dejan Zdjelar.

Riječi mladog, ali već dokazanog „operativca“ uzornog fudbalskog kolektiva imaju puno osnova, kada se zna da mladići, poput braće Branka i Đorđa Rosića pružaju sve bolje partije u prvom timu.

U Omarskoj je ponikao i nekadašnji prvotimac ljubijskog Rudara i banjalučkog Borca Željko Buvač, kasnije internacionalac u Nemačkoj, jedan od trenera u „bundesligašu“ Borusiji iz Dortmunda, selektor seniorske reprezentacije Republike Srpske.

N.Đerić/A.Drakulić