Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, dana 27.07.2018. godine, oko 23,45 časova, na osnovu prethodno prikupljenih operativnih informacija, na području Nacionalnog parka Kozara, izvršili su kontrolu i legitimisanje lica inicijala M.M. iz Gradiške.

Tom prilikom kod istog su pronađene i privremeno oduzete četiri improvizovane cigarete sa sadržajem zelene biljne materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, nakon čega je lice lišeno slobode te je nad istim izvršena kriminalistička obrada.

Dana 28.07.2018. godine, u saradnji sa Okružnim javnog tužilaštvom Prijedor i Okružnim javnim tužilaštvom Banja Luka a po naredbi Osnovnog suda u Prijedoru, policijski službenici Policijske uprave Prijedor u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Gradiška, u mjestu Gradiška, izvršili su pretresanje kuće, pomoćnih objekata i zemljišta koje koristi lice M.M.

Prilikom pretresanja pronađene su i oduzete 1083 stabljike koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje visine od 100 cm do 190 cm, više pakovanja zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase oko 1025 grama, 3 improvizovane cigarete sa sadržajem zelene biljne materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu i digitalna vaga.

Pronađeni i privremeno oduzeti predmeti biće deponovani u depozit Osnovnog suda u Prijedoru.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka i Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv lica M.M. biće dostavljeni izvještaji za krivična djela „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Omogućavanje uživanja opojnih droga“.

PU Prijedor