Na području Policijske uprave Prijedor, dana 27.07.2018. i 28.07.2018. godine, pronađeno je osamnaest ilegalnih migranata a koji su na teritoriju Republike Srpske ilegalno ušli iz susjednih zemalja.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, dana 27.07.2018. godine, oko 12,30 časova, u Prijedoru kontrolisali su i identifikovali tri lica ilegalna migranata.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da se radi o državljanima Avganistana, bez identifikacionih dokumenata a nakon čega su lica predata u nadležnost Službe za poslove sa strancima, Terenski centar Banja Luka.

Istog dana, oko 16,50 časova u Novom Gradu, policijski službenici izvršili su kontrolu šest lica, za koje je utvrđeno da se radi o ilegalnim migrantima, državljanima Sirije, Palestine i Libije a koji nisu posjedovali identifikaciona dokumenta. Takođe, 28.07.2018. godine, oko 09,00 časova, u Novom Gradu, izvršena je kontrola devet lica, za koje je utvrđeno je da se radi o ilegalnim migrantima, državljanima Libije i Sirije. Ilegalni migranti pronađeni na području Novog Grada, predati su pripadnicima Jedinice granične policije Dobrljin, na dalje postupanje.

PU Prijedor
Foto – ilustracija