kozara-rudar prijedor-plakatSvi u Rudar-Prijedoru, koji je na prethodnom gostovanju savladao tadašnjeg lidera u prvenstvu Prve lige Republike Srpske, trebinjskog Leotara, svjesni su težine zadatka koji ih očekuje u Gradišci.

Otežavajuća okolnost za izabranike Darka Nestorovića predstavlja činjenica da će nastupiti u nekompletnom sastavu, jer šef stručnog štaba zeleno-crnih neće moći da računa na trojicu standardnih prvotimaca; Sinišu Radoju, Nebojšu Šodića i Sinišu Saničanina, koji moraju da pauziraju zbog žutih kartona.

Startna jedanaestorica biće poznata, najvjerovatnije, uoči samog meča, ali moguće je da priliku kraj desne aut-linije, kao i pred početak prvenstva protiv ovog rivala na turniru u gradu na Savi dobije Nemanja Marić, jer je tada u potpunosti opravdao povjerenje.

-Kozara ima mladu, poletnu, ekipu, sastavljenu većinom od domaćih igrača. U svakako zanimljivom okršaju na kvalitetnom terenu najbolji napad biće glavni adut na njihovoj strani, a na našoj odbrana koja teško prima golove. Sigurno je da, pošto smo oslabljeni, a oni su na prvo mjesto stigli pobjedom u Gacku, gdje protiv Mladosti malo ko osvaja sva tri boda, njima i pripada uloga favorita. Ipak, spremni smo da pružimo maksimum u jednoj od najvažnijih utakmica ove jeseni za nas, ko god da zaigra. Prije svega želja nam je da krajiški derbi donese pravu sportsku borbu i pune tribine navijača iz Potkozarja, ali i mnogih drugih krajeva Republike Srpske – rekao je Vedran Kantar, koji će ovoga puta igrati povučenije po lijevom boku,.

N.Đerić/A.Drakulić
Foto – FK Kozara Gradiška