mira-grude-rezultat (3)Polovičan učinak rukometašica „Mire“, aktuelnih šampionki BiH, u prva četiri kola premijerligaške konkurencije (dvije pobjede i dva poraza) nije iznenađenje u Prijedoru, ako se zna da je ekipa znatno izmijenjena u odnosu na prethodnu sezonu.

Ipak, nakon trijumfa lidera „Gruda Autoherc“ u sportskoj dvorani „Mladost“ od 27:20 nad izabranicama trenera Ljubice Ivetić u domaćem klubu su pomalo i razočarani dijeljenjem pravde sudijskog para Tatjana Praštalo-Vesna Todorović iz Banjaluke.

-Gruđanke imaju odličnu ekipu, koja bi, realno gledano, trebala da osvoji titulu, ali i pored njihovog kvaliteta i očekivane pobjede, rezultat je previsok, a u mnogome zahvaljujući Banjalučankama. Sudile su nam i protiv Krivaje, kod kuće, iako smo dobili taj meč, često u korist gošći iz Zavidovića. Naš klub je prije osvajanja prvog mjesta, četiri sezone bio drugoplasirani, zaslužuje poštovanje, ne da mu neko pomaže suđenjem, ali ne i da ga ponižava – priča predsjednica ŽRK „Mira“ Nada Đaković.

mira-grude-rezultat (2)Prijedorske rukometašice, koje su trenutno na sedmoj poziciji sa istim brojem bodova (šest) koliko imaju i petoplasirani banjalučki Vrbas i šestoplasirani mostarski Zrinjski, odlaze u subotu u Goražde, gdje ih u 19 časova očekuje megdan sa istoimenim rivalom, koji je u grupi od pet timova koji su osvojili po tri boda i zauzimaju posljednjih pet pozicija na tabeli.

-Vrijeme radi za naše mlađe igračice. Ni prethodni uspjesi, pored šampionske titule, osvajanje Kupa BiH, kao i tri uzastopna pehara pobjednika Kupa Republike Srpske nisu stigli slučajno, već strpljenjem. Možemo biti putokaz ostalim klubovima u RS i BiH, zato što je primjer da se sa malo ulaganja i gotovo bez pojačanja, sa sosptvenim snagama, može dostojno boriti za najviši plasman u bh.eliti i predstavljati svoja sredina – naglasila je Đakovićeva.

N.Đerić/A.Drakulić