U Industrijskoj zoni “Celpak”, počinje izgradnja savremene saobraćajnice, koju zajednički finansiraju Grad Prijedor i Američka agencija za međunarodni razvoj, USAID. Vrijednost radova je oko 716.000 maraka.

Riječ je o modernoj saobraćajnici, koja će omogućiti lakši ulaz i izlaz iz Industrijske zone „Celpak“ i skratiti transportni put preduzećima. Pružaće se od prijedorskog Poslovnog centra, kroz Industrijsku zonu do saobraćajnice koja prolazi pored Metalne industrije. U Gradskoj upravi kažu da će to biti to jedna od najljepših prijedorskih ulica.

Imaće pješačku zonu, trotoare, uličnu led rasvjetu i biće urađena po najvišim standardima.

Ukupna vrijednost projekta je oko 716.000 maraka, od čega će iz gradskog budžeta biti obezbijeđeno oko 346.000 maraka, dok će ostatak obezbijediti američki USAID. Najveći značaj tzv. „ceste 105“ je u obezbjeđivanju infrastruture za sve potencijalne ulagače, među kojima je već sada izvjestan dolazak slovenačkog „Kolektora“.

“U narednom periodu prva će biti smještena hala „Kolektora“, a očekujemo i druge investitore. Ostala nam je površina od četiri hektara, pa ćemo vidjeti da smjestimo još neke investitore. Uglavnom, tom cestom biće omogućen pristup infrastrukturi -struji, vodi, kanalizaciji, rasvjeti i sve što je potrebno jednom investitoru”, ističe Miše Reljić,direktor Agencije za lokalni razvoj „PREDA“ Prijedor.

Izgradnja počinje čim to dozvole vremenski uslovi. Izvođač radova je preduzeće „Prijedor putevi“, a saobraćajnica bi trebalo bi da bude izgrađena do kraja juna.

RTRS