dejan kojicDejan Kojić, vezni fudbaler Rudar-Prijedora, opasan i po brzim prodorima sa obje strane terena, uz golmana Dalibora Kozića, iščekuje derbi protiv svog nekadašnjeg kluba Kozare u Gradišci u pretposljednjem dvanaestom kolu prvenstva Prve lige Republike Srpske sa oprezom, ali i optimizmom.

-Za Kozaru me vežu lijepe uspomene. Imaju mladu ekipu, ali pružaju pod vođstvom trenera Igora Jankovića dobre partije. Imaju najbolju gol-razliku i najefikasniji su tim u ligi što je dovoljna ilustracija njihovog kvaliteta – podsjeća Kojić.

Šef stručnog štaba „rudara sa Sane“ Darko Nestorović neće moći da računa na standardne prvotimce Sinišu Radoju, Nebojšu Šodića i Sinišu Saničanina, zbog žutih kartona.

-Bićemo oslabljeni i čeka nas težak posao protiv lidera na tabeli. Prepuštamo ulogu favorita domaćinu, sa pravom je zaslužuje. Ipak ne predajemo se unaprijed. Na proteklom gostovanju, napravili smo iznenađenje u Trebinju, savladavši Leotara, ovoga puta bili bi zadovoljni i bodom. Najvažnije je da krajiški duel starih sportskih prijatelja, klubova sa dvije strane Kozare donese fer i korektnu igru i kvalitetan fudbal, a neka slavi bolji – istakao je Kojić.

N.Đerić/A.Drakulić