Da je ova zima pokazala i zube i glavu i pritom udarila repom najviše su to osjetili stanovnici podno Grmeča.

I dok se opštinske vlasti na sve načine bore da udovolje svojim sugrađanima, a neki njeni predstavnici brojnim pozivima građana, primorani su da svoju kancelariju zamjene za vedro nebo i debeli minus i da se na svoje oči uvide u realno i činjenično stanje na terenu, neki pak s druge strane ostaju u toplim domovima.

Ono za šta naša informativna služba najviše daje prostora su oni ljudi koji pružaju drugome pomoć iako je njima potrebna.

Takav slučaj koji je stigao do nas posredstvom naših saradnika, je primjer iz opštine Krupa na Uni.

Naime, ratni vojni invalid već četvrti dan nalazi se na terenu zajedno sa službom zaduženu za čišćenje snijega u ovoj podgrmečkoj opštini a sve s ciljem osposobljavanja svih putnih pravaca za saobraćaj.

-Četiri godine sam izdržao u ratu, mogu vala i ovu zimu – s ponosom odgovara Milorad Kovačević iz Krupe na Uni, kojeg u selu zovu Mišo.

On dodaje da je tu da pomogne svom narodu kada je nevolja.

-Nastojimo da svima napravimo kakvu takvu prtinu samo da se naš narod poveže sa glavnim saobraćajnicama – ističe Kovačević sa kojim je ovih dana bio na terenu i načelnik Krupe na Uni, Mladen Kljajić.

Prvi čovjek ove opštine još jednom je izrazio zahvalnost gradu Prijedoru čija mehanizacija je stigla u Krupu na Uni gdje radi gotovo danonoćno.

Željko Bundalo, koordinator rada zimske službe rekao nam je da se već itekako stanje normalizuje u ovoj opštini te dodao da će uskoro biti očišćeni i svi sporedni putni pravci u svim mjesnim zajednicama.

-Nažalost imamo i smrtnih slučajeva pa moramo tu intervenisati. Narod samo mora biti strpljiv i ne praviti scene. U zaseoku Jež takođe imamo još jedan smrtni slučaj jedne naše mještanke i naravno da tu ne gledamo na prioritete – rekao nam je Bundalo koji je pozvao sve sugrađane na strpljenje i razumijevanje.

Podsjećamo, na poziv načelnika Krupe na Uni, Mladena Kljajića, iz Prijedora je upućena pomoć kako bi očistila sve putne pravce u ovoj dijelu Grmeča, za šta brojni mještani izražavaju veliku zahvalnost prvenstveno gradonačelniku Milenku Đakoviću koji je po dojavi odmah reagovao i dao saglasnost da pomogne i ovom najudaljenijem dijelu prijedorske regije.

Tekst i foto – Mladen Karan – www.prijedordanas.com
Video – RTRS