U Prijedoru će sutra biti održana prva Politička akademija DNS-a, koju će pohađati 45 članova Organizacije mladih ove stranke iz svih dijelova Republike Srpske.

Kako je najavljeno, prvi ciklus Političke akademije otvoriće predsjednik DNS-a Marko Pavić koji će se polaznicima obratiti na temu “Demokratski narodni savez – geneza, struktura, organizacija, program i ciljevi djelovanja”, saopšteno je iz stranke. Tokom prvog ciklusa, koji će trajati dva dana, mladima će se obratiti i potpredsjednik DNS-a Dragomir Jovičić, predsjednik Upravnog odbora Političke akademije Slobodan Nagradić, te član DNS-a Radomir Nešković.

“Veoma smo zadovoljni činjenicom da je rukovodstvo DNS-a, ne samo podržalo našu inicijativu, već su i stvorili uslove da to bude ozbiljna politička škola. Program Političke akademije će biti realizovan kroz pet modula u okviru kojih će biti obrađene razne teme, poput političkih sistema, izbornih sistema, državnog uređenja itd. Cilj je da polaznici Akademije najprije ovladaju osnovnim informacijama i definicijama, zatim da budu osposobljeni za to da mogu da porede različite sisteme i prakse i na kraju da zaključuju o tome zašto je nešto dobro ili loše rješenje u našim uslovima”, kazao je Borivoj Obradović, predsjednik Organizacije mladih DNS-a

Kako je istakao, planom akademije predviđene su i radionice za sticanje vještina poput komuniciranja s javnošću, političkog marketinga i novim medijima.

Nezavisne novine