nezavisne-ilustracija-hapsenje-svajcarskaBanjalučko Okružno tužilaštvo za sada nema informaciju da je neko lice lišeno slobode u vezi sa ratnim zločinom protiv civilnog stanovništva na području Prijedora, rekla je Srni portparol Okružnog tužilaštva Banjaluka Maja Đaković-Vidović.

Ona je naglasila da “kruže” neke nezvanične informacije da je na području Švajcarske locirano još jedno lice u vezi sa ratnim zločinom protiv civilnog stanovništva na području Prijedora, ali da za sada Okružno tužilaštvo nema nikakve informacije o tome.

Okružno tužilaštvo Banjaluka i dalje nastavlja sa istragom o ratnom zločinu protiv civilnog stanovništva počinjenog 1992. godine na području Prijedora, precizirala je Vidovićeva.

Srna je ranije objavila da je za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na području Prijedora pravosnažnom presudom Okružnog suda u Banjaluci na ukupno 19 godina zatvora osuđen Samir Alukić /46/ i Fikret Hirkić /56/ iz Kozarca kod Prijedora.

Banjalučki Okružni sud je 17. jula ove godine Alukića osudio na 12, a Hirkića na sedam godina zatvora za ratni zločin nad Srbima na području Prijedora.

Ovaj slučaj nije zatvoren i banjalučko Okružno tužilaštvo i dalje nastavlja rad na ovom predmetu, rekla je Vidovićeva.

SRNA – Nezavisne novine